Coachként mindenféle sorssal találkozom, vannak természettudományos ismereteim és természetgyógyászatot is tanultam. A legtöbbet mégis abból tanul az ember, amit saját maga megtapasztal. Úgyhogy rá is térek a lényegre:

#1 Szeresd magad!

Kezd az önostorozó gondolatok elhagyásával! A betegségek és a lelki bajok lényege az önbüntetés. Hagyd abba! Először gondolati szinten kezdeményezz változást, és a test majd bölcsen leköveti. Nem kell erőltetned a pozitív gondolkodást, nem kell csodásnak vagy nagyszerűnek nevezned magad, ha úgysem jön szívből, de vedd észre, amikor csalódott vagy önmagadban, ha levert vagy egy félresikerült helyzet miatt, vagy rosszul érzed magad a bőrödben, mert nem tudsz/tudtál megfelelni a magad számára kialakított ideálképnek. Az érzés mögött mindig ott ólálkodik egy gondolat, hogy ’jobban kellene csinálnom’, ’nem vagyok elég jó’, ’jobban kellene már tudnom az én koromban’, ’már megint nem sikerült’, ’egy jó anya nem így csinálja’, ’egy jó vezető nem így csinálja’, ’egy önzetlen, szerető ember nem így csinálja’, ’egy profi nem hibázhatott ekkorát’, ‘hálásnak kellene lennem’ stb. Amikor ilyet tapasztalsz fordulj szeretettel és megbocsájtással magad felé, és engedd tovább a gondolatot, mivel tudod, hogy az nem szolgálja a gyógyulásodat.

#2 Fogadd el a világot és másokat úgy, ahogy most vannak!

Ha azon rágódsz, hogy mások hogyan viselkednek, hogy a főnököd miért szereti XY-t, hogy miért más kapja meg mindig a pont neked való állásokat, hogy az emberek miért olyan hülyék, hogy a világ miért megy ilyen rossz irányba, hogy miért olyan vakok és tudatlanok az emberek, hogy hogy ülhetnek olyanok magas székekben, akik nem érdemlik meg, hogy miért totyog előtted az az idióta sofőr, hogy milyen csapnivaló a BKK, hogy foghattál ki egy ilyen családot stb. szintén magadat bántod, és máris egy jó adat mérget sikerült a szervezetedbe lövellned, anélkül, hogy a világ vagy mások egy fikarcnyit is változtak volna. A jó hír, hogy eldöntheted, és egy kis gyakorlással befolyásolhatod, hogy mi hat rád és mi nem.

#3 Találd meg a módját, hogy az alkotó energiáidat levezesd!

Ha a 2. pont érint téged, az azt is jelenti, hogy van benned ’kakaó’, és érdekel az, hogy egy jobb világban élhessünk, és hogy hozzátedd a te részedet. Találd meg ennek a módját. A betegségek ugyanis fakadhatnak a kreatív, alkotó energiák elnyomásából is. Tehát, amit kifelé nem élsz ki, az belül ’testesül’ meg. Ezért mindenképp keress olyan tevékenységet, amelyben feles energiáidat, önmagad megnyilvánulni kívánó részeit építő módon érvényre juttathatod. Ne becsüld le az ötletedet, bármilyen apróságnak is tűnik is. Képzeld, ha mindenki csak egy aprót tesz hozzá így a világhoz…

#4 Fogadd nyitottan a változásokat!

Senki sem tudja mit hoz a jövő. De már annyi évet leéltél, és még itt vagy, nem? Eddig is megoldottál mindent, ezek után is meg fogod oldani! Képes vagy rá, bízz magadban! És ne félj kísérletezni sem, mert hiba csak elméletben létezik, az élet viszont a gyakorlatban!

#5 Keress minőségi kapcsolatokat és folytass mély beszélgetéseket!

Keress olyan beszélgetőpartnert, aki nem ítélkezik, aki elfogad és szeret. Akivel sebezhető lehetsz, akinek kitárhatod a lelked, akivel megoszthatod a legbutább gondolataidat vagy a legnagyobb félelmeidet is. Az ilyen beszélgetések elementáris gyógyító erővel bírnak.

 

Szlávik Krisztina – coach
Beszélgess velem és teremts egy szebb jövőt magadnak!