Te elégedetten, jó érzéssel szoktál ágyba bújni esténként? A jó alvás titka nem a lefekvéskor bekapott Xanax-szal végződik, hanem az ébredéssel kezdődik. Ha a napodat megfelelő szellemben indítod és éled, akkor – ha nem is könnyebb, de – ’másképp’ lesz nehéz a napod, sokkal kiegyensúlyozottabb leszel, és nem lesz szükséged arra sem, hogy felbolydult gondolataidat, ki nem mondott vágyaidat és indulataidat akár pótszerekkel tartsd kordában.

Gondolom ismeritek Alice-t, aki bejárta Csodaországot. Nos, Alice nemritkán annyi mint hat lehetetlen dolgot is elhitt reggeli előtt. Alice egy klasszikus, és  egy ilyen gyakorlat nekünk is jól jöhet reggelente.

A jó alvás titka az, ha inkább napközben éled az álmaidat, és nem álmodban kóborolsz boldogságot keresve. Ha szeretnéd, hogy jól sikerüljön a napod, íme az a hat dolog, amit szerintem érdemes elhinned, mielőtt nekiindulsz a napodnak:

1) A boldogság alanyi jogon jár! Nincs is más dolgod, mint hogy megtudd mi tesz téged boldoggá, és hogy boldog légy! Hogy neked mit jelent a boldogság azt csak te tudhatod, de az jár neked, ezért ma merj tenni érte!

2) Te vagy a főnök! Jogod van elfoglalni a helyedet saját életed főnöki székében, és képes is vagy rá!

3) Minden belső és külső erőforrás rendelkezésedre áll, hogy alanyi jogodat gyakorold! Csak nézz körül alaposan, vedd számba őket, és élj velük már ma!

4) Ma egy új nap van. Ma nem kell ugyanolyannak lenned, mint tegnap. Ma gondolhatod másként, ma kérdezheted másként, ma reagálhatsz másként, ma mondhatod másként, ma csinálhatod másként, ma döntetsz másként! Ma belefoghatsz valami újba, de ma pontot is tehetsz valami végére.

5) Ma egy új nap van. Másoknak sem kell ugyanolyannak lenniük, mint tegnap voltak. Ma gondolhatják másként, ma reagálhatnak másként, ma láthatják másként, ma mondhatják másként, ma csinálhatják másként, és dönthetnek másként! Egyszóval adj esélyt másoknak, ugyanakkor ne akarj mindent kontroll alatt tartani.

6) Szükség van rád és van értelme annak, hogy itt vagy! Ma tényleg számít, hogy mit és hogyan gondolsz, mondasz vagy csinálsz, mert az hat rád, másokra és mindannyiunk jelenére és jövőjére is, legyen az bármilyen apróság is.

 Csodás reggelt, szép napot és nyugodt álmot estére!

Szlávik Krisztina – coach
www.teremtobeszelgetesek.hu