Mi a coaching?

A mai posztban vissza szeretnék térni az alapokhoz. Persze belevittem egy kis újítást, ugyanis ez egy videós blogposzt. Az első, amit életemben csináltam 🙂

Vissza az alapokhoz

Az alapokhoz való visszatérésen pedig azt értem, hogy még nem igazán magyaráztam meg, hogy mi is az a coaching, mi zajlik akkor, amikor valaki hozzám fordul. Néha a legegyszerűbb dolgokat a legnehezebb hétköznapi módon megmagyarázni, ezért inkább a coachok is azt mondják, hogy a coachingot át kell élni, ahhoz, hogy megismerd. A videós forma viszont megihletett, és úgy érzem segíteni fog abban, hogy közelebb hozzam mindenkihez azt, hogy miről is szól ténylegesen a coaching.

„Már mindenki coach…”

„Rengeteg coach van.” „Már mindenki coach.” hallom vissza mindenhonnan. Hát tényleg elég nagy a kavarodás, mert igazándiból bárki nevezheti magát coachnak, aki emberekkel foglalkozik, vagy elvégzett valamilyen coach képzést. Ez nem tilos. Valójában azonban ez egy olyan szakma, amely a 70-es években született („a coaching anyja”-ként elnevezett Chérie Carter-Scott nekem tanárom volt a coach képzésen), és mára nemzetközi szervezetek határozzák meg azt, hogy miről kellene szólnia egy professzionális coach tevékenységének.

Erről szól ez a mai vidám kis videós ismertető. Remélem tetszeni fog! 🙂

 

Ha van ötletetek, hogy még milyen témát dolgozzak így fel, írjatok!

Szlávik Krisztina ACC
Coach & Akkreditált Motivációs Térkép tanácsadó
C-IQ Enhanced Skills Practitioner
Kids’ Skills Coach

www.teremtobeszelgetesek.hu

Ne magadon dolgozz, hanem magadért!

Fotó: geralt

Ha szívesen olvasod az írásaimat, és szeretnéd kipróbálni, hogy milyen is egy Teremtő Beszélgetés, akkor a weboldalamon keresztül lépj velem kapcsolatba! Az ország, sőt a világ bármely részéről kereshetsz, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy Skype-on is ugyanolyan eredményességgel tudunk dolgozni. Angol nyelven is színvonal vesztés nélkül állok rendelkezésre. És hogy miért kell néha más valaki is ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni? Mert a palackon belülről kihívás elolvasni, hogy mi van a címkén! 🙂 A rólam szóló fényezős rész itt van, de amúgy egyszerű ember és családanya vagyok.