A történeteknek teremtő ereje van
A meséket és történeteket mindenki szereti. Az ezeregyéjszaka meséi óta pedig azt is tudjuk, hogy a történetek meghatározzák a jövőt, sőt életeket menthetnek meg. Ám, ha úja és újra ugyanazt a történetet meséljük, miért gondoljuk, hogy bármi megváltozhat? Ezért nem mindegy mit mesélünk!
Valamikor hajdanában, régmúlt, messzi esztendőkben élt a távoli Naprendszerben egy hatalmas király, akit Embernek hívtak. Győzhetetlen seregeket és technológiákat vezérelt, robotok százai lesték parancsát, mégis boldogtalanul élt hatalmas házában, mert mindene megvolt, amit szem-száj kívánhat, csak éppen…
Tegnap a fiam miatt elővettem egy újabb adag gyermekkori könyvemet közös olvasásra, és bevallom nehéz őket letenni. Persze ilyenkor jön rá az ember, hogy némelyikük egyáltalán nem is gyerekkönyv.
 
Meg is mozgatták az olvasottak coach fantáziámat. A fenti sorokat az Ezeregyéjszaka legszebb meséi kezdő mondatai ihlették, mert az ősrégi király történetéből néhány szó kicserélésével megkaphatjuk a mai modern ember és emberiség történetét.
 
Az Ezeregyéjszaka történetei végül jól végződtek. A király szabadon engedte országának rabláncra vert lányait, akiknek azért kellett bűnhődniük, mert az egyetlen leány, akit megszeretett – és akit alvási problémája gyógyírjeként azonosított – nem szerette viszont, és megszökött kedvesével.
 
Sehrezád meséi Sahriár király háborgó elméjét lecsendesítették, indulatai elmúltak, és felébredt empátiája tisztánlátást adott számára – más ember lett belőle. 
Te milyen történeteket mesélnél, ha tudod a jövőd múlik rajta?
  • Vajon hogyan folytatódik az Ember története?
  • És vajon milyen történeteket kellene nekünk mesélnünk saját elménk lecsendesítésére és saját átalakulásunk katalizálására?
Gyermekeink iránt is felelősséggel tartozunk
Gyermeknap van ma, így arról se feledkezzünk el, hogy nem csak mondataink, hanem egész életünk – ahogyan azt éljük – nem más, mint maga az a történet, amely gyermekeink jövőjét határozza meg.
Szóval mit fog majd mesélni rólunk Sehrezád egy jövőbeni galaxisban?
Szlávik Krisztina ACC
Coaching szemléletű egyéni és csoportos fejlesztés
www.teremtobeszelgetesek.hu
Ha szívesen olvasod az írásaimat, és szeretnéd kipróbálni, hogy milyen is egy Teremtő Beszélgetés, akkor a weboldalamon keresztül lépj velem kapcsolatba! Az ország, sőt a világ bármely részéről kereshetsz, mert online is ugyanolyan eredményességgel tudunk dolgozni. Angol nyelven is színvonal vesztés nélkül állok rendelkezésre. És hogy miért kell néha más valaki is ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni? Mert a palackon belülről kihívás elolvasni, hogy mi van a címkén! 🙂 A rólam szóló fényezős rész itt van, de amúgy egyszerű ember és családanya vagyok.