A karácsony a hit, a hála és szeretet ünnepe. Érzem a sürgetést, hogy valamit adnom kellene Neked, valami tartalmasat és inspirálót, de csak nem jönnek a gondolatok. Nem jön az ihlet. Közben pedig arra gondolok, hogy lehet csupán arról van szó, hogy visszatartok valamit. Visszatartom, mert túl „spirituális”. Mégis fontosnak tartom elmondani, mert látom az elkeseredettséget az embereken. Vannak, akik azt mondták nekem, így nem érdemes élni, vagy hogy erre a világra felelőtlenség gyermekeket szülni.

De hát karácsony van, és szeretném, ha ezt másként látnád.

Nézz jobban körül, mert új idők járnak, és abban, hogy ide eljutottunk Neked is szereped van. Nem is kicsi. Ennyi szenvedés és káosz után még mindig itt vagyunk. Itt vagyunk ezen a Földön minden probléma és szörnyűség ellenére, amit tudatlanságból elkövettünk. Azért, hogy te nem szerepelsz a tévében, nem vagy politikus vagy élharcos, neked szereped van. Sőt lehet, hogy nagyobb és pozitívabb, mint nekik.

Karácsony van. Ezért tudnod kell, hogy tudatlanságunk, és az abból fakadó hosszú, buktatókkal teli tanulási folyamat is a földi élet velejárója.

Önként vállalt vaksággal érkezünk, hogy újra megtanuljunk látni. Ezért sose okold magadat valamiért, amit mai fejjel már nem tennél meg. És másokat se okolj a tudatlanságukért. Ne a jéghegy csúcsából ítéld meg a jéghegyet. Higgy bennük, és ne akard erőszakkal felnyitni a szemüket. Magaddal foglalkozz, magadban higgy, és ne akarj tökéletesen és helyesen élni, mert nem ezért vagy itt.

Karácsony van. Ezért tudnod kell, hogy abban, hogy itt vagyunk, és hogy ez a Föld még mindig élhető hely, Neked részed van.

A vágyakozásod a jóra, azok a hiábavalónak tűnő próbálkozások, az apró cselekedetek és döntések, a humorod, az örömöd, a megmaradás a magasabb rendű értékek mellett, amikor felálltál egy nehéz élethelyzetből, amikor sikerült megbocsájtanod magadnak vagy valaki másnak, amikor intettél a másik sofőrnek, hogy kanyarodjon ki, amikor elvitted a szemetet a kukáig, amikor megálltál levegőt venni, megcsodálni egy fát, vagy megszagolni egy virágot, amikor szívedet megnyitottad és sebezhetővé váltál, amikor leültél meditálni, amikor elengedted az ítélkezést, vagy amikor magadat kívülről láttad, és minden őszinte pillanat – ezek mind hozzájárultak ehhez. Ne higgy a látszatnak, és ne gondold, hogy ezeknek nincs jelentősége – mert egyetlen falevél sem hullhat le az ágról észrevétlenül.

Nem voltál és vagy bolond, ha azt gondolod, hogy nem így kellene élnünk, és ezt már régóta így érzed. Ezek az érzések a te GPS-edet jelentik egy jobb világhoz.

Ne keseregj, és ne hagyd abba a próbálkozást. Csak kövesd ezt a belső hangot, és eljutunk oda.

Karácsony van. A hozzájárulásod nélkülözhetetlen.

A legnagyobb ajándék Te magad vagy.

Boldog karácsonyt!

Szlávik Krisztina ACC
Coach & Akkreditált Motivációs Térkép tanácsadó
C-IQ Enhanced Skills Practitioner
Kids’ Skills Coach

A világ(oda)t Te teremted

www.teremtobeszelgetesek.hu

Fotó: Pixabay

Ha szívesen olvasod az írásaimat, és szeretnéd kipróbálni, hogy milyen is egy Teremtő Beszélgetés, akkor a weboldalamon keresztül lépj velem kapcsolatba! Az ország, sőt a világ bármely részéről kereshetsz, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy Skype-on is ugyanolyan eredményességgel tudunk dolgozni. Angol nyelven is színvonal vesztés nélkül állok rendelkezésre. És hogy miért kell néha más valaki is ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni? Mert a palackon belülről kihívás elolvasni, hogy mi van a címkén! 🙂 A rólam szóló fényezős rész itt van, de amúgy egyszerű ember és családanya vagyok.