ANYA – ellentmondásos figura.

Ahogy a fiam szokta mondani, így ebben a sorrendben:

„Anya, tudod, hogy szeretlek? Anya tudod, hogy utállak?”

Aki anya, az tudja, hogy ezt nem lehet jól csinálni. Ez egy libikóka, amit a gyerek tud csak kiegyensúlyozni feltétlen szeretetével és őszinte visszajelzéseivel.

Egy anya azonban mindig a legjobb tudását viszi bele az anyaságba. Ha ez neked nem elég, akkor nem vele van a baj. Nem kell őt szeretned érte, de amíg úgy érzed anyáddal van a baj, addig nem tudsz felnőni. Emiatt rengeteg gyerek rohangál felnőtt „gúnyában”. Nem is biztos, hogy észreveszed, hogy gyerekek, mert némelyek sikeres vállalkozásokat visznek, vagy magas  pozíciókat töltenek be, országok életét, sőt a világ sorsát határozzák meg. Némelyek talán börtönben ülnek. Legtöbben pedig csak próbálnak lavírozni az élet forgatagában szülőként és dolgozó emberként, és előfordul, hogy néha dühösek magukra és a világra. Eközben pedig elfelejtenek megállni, és magukat annyira komolyan venni, hogy elgondolkozzanak azon, milyen hatalmas lehetőség van abban, hogy most már önállóan dönthetnek mindenről.

Legnagyobb felelősségünk az, hogy felnőttként felnőjünk. Hogy minden részünkben felnőtté váljunk, beleértve azt a sérülékeny gyermeket is, akik akkor voltunk, amikor még tényleg másoktól függtünk.

Felnőttként már megengedett, hogy a saját életedet éld, nem kell tovább várnod.

Ugyanakkor senki sem lenne itt és senki sem lenne az, aki, az anyukája nélkül.

Én szerencsés vagyok. Főleg mert sosem várták el a szüleim, hogy „valakivé” váljak. Anyukám lelki támaszom volt nehéz időszakaimban, de még a hozzánk legközelebb álló személy sem tud helyettünk dönteni. Szerinte voltak dolgok, amit csinálhatott volna másként, de anya vagyok én is, és tudom, hogy nem lehet nem hibázni.

Föl kellet nőnöm ahhoz, hogy ezt megértsem, és hogy őszinte hálát érezzek mindazért, amin együtt keresztül mentünk.

Én egy saját készítésű videóval mondtam neki köszönetet, amit te is megnézhetsz, ha van kedved.

De ezen mindenképp gondolkozz el:

Te miért vagy hálás az édesanyádnak? És hogyan fogsz teljesen felnőni érte és érted?

Szlávik Krisztina
Associate Credited Coach (ACC)
Akkreditált Motivációs Térkép tanácsadó
C-IQ Enhanced Skills Practitioner
Kids’ Skills Coach

Időpontot itt tudsz kérni, mert a vírushelyzet idején is dolgozom online. A legjobb idő a munkához, amikor a rendkívüli helyzet felhozza benned az igényt a változásra.

Ha szívesen olvasod az írásaimat, és szeretnéd kipróbálni, hogy milyen is egy Teremtő Beszélgetés, akkor a weboldalamon keresztül lépj velem kapcsolatba! Az ország, sőt a világ bármely részéről kereshetsz, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy Skype-on is ugyanolyan eredményességgel tudunk dolgozni. Angol nyelven is színvonal vesztés nélkül állok rendelkezésre. És hogy miért kell néha más valaki is ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni? Mert a palackon belülről kihívás elolvasni, hogy mi van a címkén! 🙂 A rólam szóló fényezős rész itt van, de amúgy egyszerű ember és családanya vagyok.