A stressz trendi. Divattá vált stresszesnek és feszültnek lenni.  Komoly képpel le-föl rohangálni, telefonálgatni, intézkedni, dudálni a másikra, csóválni a fejünket a másik tehetetlenségén és hibáin. Nincs idő semmire, sietni kell, meg kell oldani, nyomni kell a dolgokat.

Ma egy olyan rövid poszttal jelentkezem, amit egy eredeti angol Sadhguru beszédből fordítottam, és arról szól, hogy hogyan lehet egyszerre átok vagy ajándék mindaz, amit az emberi létezéssel együtt megkaptunk. Sadhguru indiai jógi és tanító, aki gyakorlatiasságával és éleselméjűségével teszi élvezetessé mondandóját. A tanítás a mai világ stresszes emberének szól, aki maga ellen fordítja azt, amit eszközként kellene használnia saját kiteljesedése érdekében.

Használni szeretnénk azokat az alapvető eszközöket, amelyeket az Élettől kaptunk.  Használni akarjuk az eszközöket, amelyeket a Teremtés bocsájtott a rendelkezésünkre. Ez a test, ez az elme, ezek az érzelmek, ezek az energiák azok, amikkel rendelkezünk. Olyan eszközökké akarjuk ezeket átalakítani, amelyeket használhatunk.

 

Az emberi lény e pillanatban uralja a világot… főként azért mert,  képesek vagyunk szerszámokat használni. Ha nem tanulod meg, hogy hogyan használd ezt a testet, ezt az intelligenciát, ezeket az érzelmeket és ezeket az energiákat saját felemelkedésed és jólléted érdekében, az annyit jelent, hogy nem alakítottad ezeket a rendelkezésedre bocsájtott ajándékokat saját javadra.

 

Manapság divattá vált (stresszesnek lenni) – mert, ha nem mondod azt, hogy feszült és stresszes vagyok, úgy tűnik, hogy nem csinálsz semmi fontosat. Ez az, amit az emberek gondolnak. Így aztán divatossá vált stresszelni és szorongani, és kissé kiborulni itt-ott.

 

Ez csupán azt jelenti, hogy saját intelligenciád ellened fordult, és nem a te eszközöddé vált. Egy olyan csavarhúzó lett belőle, ami téged bökdös, ahelyett, hogy te használnád úgy, ahogy te akarod.

 

Ha a külső körülmények ellened vannak, az érthető – ez lépten-nyomon megtörténhet.

 

De ha a saját intelligenciád van ellened – ki tud megmenteni?

Szlávik Krisztina ACC
Coach & Akkreditált Motivációs Térkép tanácsadó
C-IQ Enhanced Skills Practitioner

A világo(da)t Te teremted

Fotó: George Becker

Ha szívesen olvasod az írásaimat, és szeretnéd kipróbálni, hogy milyen is egy Teremtő Beszélgetés, akkor a weboldalamon keresztül lépj velem kapcsolatba! Az ország, sőt a világ bármely részéről kereshetsz, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy Skype-on is ugyanolyan eredményességgel tudunk dolgozni. Angol nyelven is színvonal vesztés nélkül állok rendelkezésre. És hogy miért kell néha más valaki is ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni? Mert a palackon belülről kihívás elolvasni, hogy mi van a címkén! 🙂 A rólam szóló fényezős rész itt van, de amúgy egyszerű ember és családanya vagyok.